Etusivu | Suomalaisia harrastajia | Tietoa Internetissä | Kauppoja | Tietoa sivustosta

Kauppoja

Suomesta löytyy kaksi meriveteen erikoistunutta liikettä, ja muutama muiden tuotteiden ohella merivesitavaraa myyvä liike (elävää- ja kuivatavaraa). Ainakin Vantaalla Akvaariolinnassa on tällä hetkellä toimiva esittelymerivesiakvaario.

Ulkomailla on laiva- tai lentokonematkan päässä liikkeitä, joissa voi hyvin käydä katselemassa paikallista tarjontaa. EUn sisällä kaupoista voi hyvin myös ostaa eläimiä ja niiden kuljettaminen laivassa tai lentokoneessa ei ole mikään ongelma. Pakkaamalla eläimet asiallisesti happeen ja stryokslaatikoihin, ne kestävät hyvin esimerkiksi lentokoneen ruumassa.

Ulkolaisista verkkokaupoista kuivatavaran tilaaminen luottokortilla onnistuu yleensä ongelmitta ja eläimienkin tilaamisesta postimyynnillä on paljon positiivisia kokemuksia.

Suomalaisia kauppoja

Akvaariolinna (Vantaa)

Vantaalla toimiva Akvaariolinna on tällä hetkellä aktiivisin merivesitarvikkeita ja kaloja myyvistä liikkeistä. Myymälässä on esitteillä toimiva merivesiakvaario.

Akvaariokeskus (Helsinki, Ruoholahti)

Pieni mutta aktiivinen myös meriveteen erikoistunut liike Helsingissä.

Akvaarioon.fi (Lahti)

Lahdessa toimiva verkkokauppa, josta saa tarvikkeita myös merivesiakvaarioihin.

Aquatic Designs (Pk-seutu)

Aquatic Designs on kahden merivesiharrastajan sivutoimena pyrittämä pienimuotoinen toiminimi, joka on keskittynyt lähinnä huoltopalveluihin. Aquatic Designs on tuonut maahan joitain erikoisuuksia tilauksesta kuten esim. ricordeoita ja gorgonioita.

Coral Reef Finland (Tampere)

Tampereella toimiva merivesiakvaarioihin erikoistunut verkkokauppa. Kauppaa pitää entinen asiantunteva merivesiharrastaja. Liikkeestä saa kuivatavaraa ja ajoittain myös eläimiä.

Merihepo (Turku)

Merihepo on merivesiakvaarioihin erikoistunut akvaarioliike Turussa. Merihevon tavoitteena on tarjota kokonaisvaltaista palvelua liittyen merivesiakvaarioihin. Merihepo tarjoaa akvaariot, laitteet, kalat, korallit ja selkärangattomat. Merihepo tarjoaa myös huoltopalveluja yrityksille ja yksityisille.

Siniriutta (Vantaa)

Siniriutta on avannut uuden myymälän Vantaanpuiston ostoskeskuksessa. Myymälässä on yhteensä 5000 litraa merialtaita, joissa on kaloja, koralleja ja säännölisesti tuoretta elävää kiveä. Myymälässä on hyllyssä perus kuivatavaraa, ja tekniikkaa saa tilauksesta kohtuulisella toimitusajalla. Myymälän lisäksi Siniriutta suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää yksityisten ja yritysten makea- ja merivesiakvaarioita. Myymälän osoite: Vantaanpuiston ostoskeskus, Vantaanrinne 14, 01730 VantaaUlkomaalisia kauppoja

Ruotsi, Täby: Triton (ent. JR)

Triton on enemmän tukkutyyppinen akvaariokauppa Tukholman lähellä olevassa Täbyssä. Liikeeseen pääsee paikallisjunalla ja taksillakaan matka ei ole kohtuuton. Sijainti: (18 km pohjoiseen Viking Linen satamasta), Enhagsvägen 9, Täby

Ruotsi, Tukholma: Akvarie Lagret

Akvarie Lagret on myös hyvä paikka käydä. Se sijaitsee melko lähellä metroasemaa, Lövåsvägen 40, Bromma.

Ruotsi, Södertälje: Korallrevet Zoo

Korallrevetissä on hyvä valikoima etenkin kaloja. Jos sinne lähtee ostoksille, on hyvä soittaa etukäteen, niin he jättävät kalat ruokkimatta edellisenä iltana, jolloin ne kestävät paremmin kuljetusta! (37 km länteen Viking Linen satamasta) Täppgatan 12, SödertäljeUlkomaalisia kauppoja

Aquafair.de

Hyvä paikka ostaa etenkin balling-aineita. Antavat sivuillaan takuun koostumukselle ja laadulle, lisäksi hinta on erittäin edullinen. Toimitusajatkin ovat olleet lyhyitä.

Aquapro2000.de

Hyvä yleiskauppa, valikoima ja palvelu hyvää. Soittavat perään, jos tuotteita ei löydy ja ehdottavat korvaavaa tuotetta.

Aqua2004.de

Coral Garden

Aqua Terra Shop

Seame.com / Direct Sea Life (DSL)

DSLn koralli tilauksista on lähes poikkeuksetta vain hyvää sanottavaa. Tilaus on saapunut parissa viikossa, mutta joissain tapauksissa tilausprosessia on joutunut vauhdittamaan sähköpostilla. Kalojen kohdalla karanteenaaminen on suositeltavaa, koska ne tulevat suoraan tukusta. Kauppa on korvannut lähetyksessä tai myöhemmin sairauteen kuolleita kaloja.

Aquaristic.net

korallen-zucht.de

KN-Aquaristik

MeWaStore

Mrutzek

Hyvä kauppa, palvelu ja laatu kohdallaan.

aquaterrashop.de / Aquarienanlagen Schumacher

Nettikaupassa on listattuna hienoja frägejä, jotka ovat pieniä, mutta vastaavat melko hyvin netin kuvia. Sähköposteihin vastataan nopeasti, mutta kaupasta saatu palvelu vaihtelee. Välillä kovat kiireet laskevat asiakaspalvelun laatua ja tilausajat venyvät.

Meerwasser Aquaristik Bartelt

Ainakin yksi kuivatavarantilaus tehty kaupasta onnistuneesti. Palvelu pelasi ja tavarat tuli alle kuukaudessa.

Trans Marine Shop

Ainakin yksi kala / raputilaus tehty onnistuneesti. Sivut ovat saksankielellä, mutta sähköpostinvaihto onnistui englanniksi. Maksu suoritettiin pankkisiirtona ja tavarat saapuivat Lufthansan rahtina.Hinattavia saunoja

Vetosauna

VetoSaunan avulla saunomisnautinto on nurkan takana missä tahansa!