Etusivu | Suomalaisia harrastajia | Tietoa Internetissä | Kauppoja | Tietoa sivustosta

Tietoa Internetissä

Internetistä löytyy meriakvaariosta erittäin paljon tietoa. Kaikkea lukemaansa ei kannata uskoa, ja riutta-akvaristin on tärkeätä oppia suodattamaan lukemaansa tieto. Kaikki asiat eivät ehkä sovi omaan altaaseen, tai ne sopivat muunneltuina. Tällä sivulle on koottu linkkejä, joiden pohjalta omia käsityksiä on hyvä alkaa hahmottamaan.

Mikaelin perustamisopas

Paras suomeksi kirjoitettu opas merivesiakvaarion perustamiseksi. Oppaan on kirjoittanut suomalainen harrastaja suomeksi Internetlähteiden ja kirjojen pohjalta. Oppaan sisällön on tarkastanut useampi menestynyt suomalainen merivesiharrastaja. Opas antaa valmiuden ymmärtämään harrastuksen perusasiat ja hyvän pohjan tiedon etsimiselle Internetistä.

Merivesi FAQ

Elpuri on kerännyt FAQ:hyn lyhyitä vastauksia useimmin esitettyihin kysymyksiin.

Suomenkielisiä artikkeleita akvaarioverkkolehdissä

Aponogeton cf. on Aqua-Webin oma verkkolehti joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehti toteutetaan vapaaehtoisvoimin ja kaikki artikkelit ovat harrastajien kirjoittamia. Aponogetonissa on seuraavat jutut merivesiakvaarioista: Reefkeeping lehdessä on muutama suomennettu artikkeli:

Englanninkielisiä verkkolehtiä

Internetissä julkaistaan tasokkaita ilmaisia akvaariolehtiä. Niissä käsitellään ajankohtaisia asioita ja niiden arkistoista löytyy paljon hyviä artikkeleita! Etenkin Advanced Aquarist's ja Reefkeping ovat erittäin hyvää luettavaa!

Aqua-Web.fi keskustelufoorumi

Aqua-Web on suomen suosituin akvaariokeskustelufoorumi ja siellä toimii ainoa suomalainen hyvä merivesiakvaariofoorumi. Foorumilla vastataan auliisti kysymyksiin, mutta muistathan käyttää hyväksesi foorumin hakutoimintoa, jolla löydät usein valmiin vastauksen kysymykseesi!

Reef Central

Korkeatasoinen amerikkalainen keskustelufoorumi. Foorumilta löytyy tukifoorumi mm. Tunzelle ja Profiluxille!

Reefs.org

Korkeatasoinen amerikkalainen keskustelufoorumi.

#Merivesi irc-kanava

IRCNetissä toimiva #merivesi irc-kanava on erittäin hyvä paikka kohdata harrastajia. Kanavalla saatetaan välillä puhua ihan asiastakin tai sitten louskuttaa leukoja _hieman_ asian vierestä. Tule mukaan juttelemaan tai hiljaiseksi jäseneksi kuuntelemaan keskusteluita!